top of page

Hvordan kan produseres ozon ?

Ozon produseres oftest av ozonplater, som inneholder en legering av forskjellige stål (wolfram, vask, sølv, rustfritt stål)

Ozon produseres av en koronautladning som bryter ned O2 (oksygen) og kombineres med et annet oksygenmolekyl for å gi O3.

En ozongenerator som produserer 1 g ozon tar 10W. Vær oppmerksom på at en ozonator som produserer for eksempel 20 g ozon per time bruker 200W (hvis den bruker mindre, produserer den mindre ozon). Hvis du har tenkt å kjøpe en ozonator, vennligst sjekk om den har nok Watt

Det finnes forskjellige typer ozonatorer på markedet. Vær forsiktig med ozongeneratorer som har ozonplater uten sertifikat eller patent.

Ozongenerator med deffekt, uten europeisk CE -sertifisering eller billige kinesiske ozonatorer kan produsere NO2, NO3 som kan bidra til luftveissykdommer. Gassene kan oppholde seg etter ozonbehandling (For å sjekke NO2,NO3 man må ha multimåler som kan måle disse gassene).

Ozongenerator er følsom for fuktighet. Det bør ikke ozonrenses hvis fuktigheten er over 60% fordi du kan brenne omformerne.

Ozonplater vanligvis har tidsbruk på 10.000 timer , men det stemmer bare i laboratorisk forhold. Hovedsakelig ozonplater under normale forhold utsatt for temperatur, fuktighet, forurensning og andre slites raskt og mister kraften. Det er vanskelig å teste fordi du trenger en ozonmåler som koster rundt 15.000 kroner eller mer. Vi skal teste forskjellige ozon generatorer å presentere dere profesjonelle vurderinger,snart på Youtube.
 
bottom of page