top of page

Hvordan kan produseres ozon ?

Ozon produseres oftest av ozonplater, som inneholder en legering av forskjellige stål (wolfram, vanadium, sølv, rustfritt stål).
 

En ozongenerator produserer ozon ved en koronautladning som bryter ned O2 (oksygen) og kombineres med et annet oksygenmolekyl for å gi O3.
 

En ozongenerator som produserer 1 g ozon tar 10W. Vær oppmerksom på at en ozongenerator som produserer for eksempel 20 g ozon per time bruker 200W (hvis den bruker mindre, produserer den mindre ozon). Hvis du har tenkt å kjøpe en ozongenerator, vennligst sjekk om den har nok watt.

Det finnes forskjellige typer ozongeneratorere på markedet. Vær forsiktig med ozongeneratorer som har ozonplater uten sertifikat eller patent.

En ozongenerator med defekt, uten europeisk CE-sertifisering eller billige kinesiske ozonatorer kan produsere NO2 og NO3, som kan bidra til luftveissykdommer. Gassene kan oppholde seg etter ozonrensesystemet (for å sjekke NO2 og NO3, må du ha en multimåler som kan måle disse gassene).

En ozongenerator er følsom for fuktighet. Det bør ikke brukes ozonrensesystemet hvis fuktigheten er over 60%, fordi det kan føre til at omformerne brenner.

Ozonplater har vanligvis en levetid på 10 000 timer, men det stemmer bare under laboratorieforhold. Hovedsakelig er ozonplater under normale forhold utsatt for temperatur, fuktighet, forurensning og slitasje, og mister dermed raskt kraften. Det er vanskelig å teste, fordi du trenger en ozonmåler som koster rundt 15 000 kroner eller mer. Vi vil teste forskjellige ozongeneratorer og presentere dere profesjonelle vurderinger snart på Youtube.

bottom of page