top of page
remont-lub-budowa-wnetrza-domu-niedokonczona_edited.jpg

Lukt etter oppussing/renovering og i nyinnkjøpte boliger.

Renovertiden er en periode med intense endringer i miljøet vårt, både visuelt og sensorisk. En av aspektene som ofte undervurderes, er luktesansen på vår opplevelse av renovering. Fra maling til nye møbler bringer hvert element i interiøret med seg en karakteristisk duft som former atmosfæren i det nyoppussede stedet. Bruken av maling, løsningsmidler, lakk, impregneringsmidler, oljer, lim og andre kjemikalier og byggematerialer er uunngåelig under renoveringsarbeid. Praktisk talt hver gang følger luktene av disse brukte midlene oss. Hvordan fjerne dem og hvordan håndtere dem?

gf-S44r-SUDE-cbHZ_malowanie-sciany-664x442_edited.jpg

Maling

Hver gang etter maling er det en påtagelig lukt av maling som forblir i leiligheten i flere uker.

unnamed_edited.jpg

Gulvslipping

Etter hver sliping av parkett og gulv må de beskyttes riktig med lakk og olje, som etterlater en karakteristisk lukt selv i flere måneder.

nowoczesna-komoda-loft-Vigo_edited.jpg

Nye og renoverte møbler

Noen nye eller nylig renoverte møbler kan påvirke lukten og innemiljøet i flere måneder.

rozpuszczalnik_edited.jpg

Bruk av løsningsmidler og lim.

Å fjerne flekker med løsningsmiddel eller lime fliser kan etterlate sin karakteristiske lukt, selv om den ikke er veldig intens, kan den være plagsom.

417_671478931_edited.jpg

Lakker, sprayer, oljer.

Ikke sjelden under renovering kommer vi i kontakt med lakk, sprayer eller oljer som vi bruker til impregnering; de gir en karakteristisk lukt som varer i flere uker.

materialy-budowlane_edited.jpg

Byggematerialer.

Nesten hvert byggemateriale er impregnert eller behandlet, noe som gir en merkbar lukt som varer i flere uker.

Hva slags konsekvenser kan lukt etter renovering ha for vår helse ?

Lukt etter renovering kan påvirke helsen vår, spesielt hvis det brukes kjemiske stoffer i maling, lakk eller lim. Disse kan avgi flyktige organiske forbindelser (VOC), som i store mengder kan være skadelige for helsen, for eksempel forårsake problemer med luftveiene eller irritasjon i øynene. Les mer. Det er derfor viktig at rommet er godt ventilert under og etter renoveringen for å minimere eksponeringen for skadelige stoffer. Slike lukter kan også være ubehagelige for oss og forårsake irritasjon, hodepine, forverring av humøret, samt forstyrre gleden av å ha et vakkert renovert hjem.

Hvordan kan man begrense og forebygge kjemiske lukter og VOC i hjemmet?

Velg produkter med lavere VOC og luktintens

Det er viktig å være oppmerksom på merkingen på produktene; noen produkter er merket med at lukt og VOC er lavere, og disse er ofte vannbaserte, men det er ikke alltid det beste valget, da slike produkter kan ha lavere holdbarhet enn andre.

Andre lukter i form av lys og duft

Etter renovering og innflytting til et nytt hjem bruker vi ofte duftlys og andre duftprodukter som forstyrrer luktesansen vår, slik at vi bare lukter disse eller en blanding av dem.

Regelmessig lufting

Å la vinduene stå åpne og lufte ut i noen timer daglig har hittil vært den vanligste løsningen.

Luftrenser

Den velges ofte feil i forhold til boligens volum, den absorberer lukt og VOC, men fjerner ikke kilden til problemet.

Ozonbehandling mot lukter etter renovering og i nye boliger

Vår metoden med ozonbehandling etter renovering har to vesentlige fordeler. For det første fjerner den effektivt lukt som er til stede i forskjellige strukturer som vegger, gulv, tak, lister, dører, møbler, tepper, osv., på en trygg måte uten å skade strukturen. For det andre nøytraliserer ozon kjemiske forbindelser som er til stede på overflatene av disse strukturene, inkludert flyktige organiske forbindelser (VOC), som ofte er ansvarlige for luftforurensning i det renoverte interiøret. Prosessen innebærer at ozon trenger gjennom strukturene der det utfører utryddelse av kjemiske forurensninger. Deretter, gjennom lufting av boligen, hjelper ozon med å fjerne eventuelle gjenværende forurensninger og sikrer at hver overflate blir luktfri. Resultatet er en frisk duft av renhet, som gjør boligen nesten klar til å bli bebodd. Denne profesjonelle ozoneringsmetoden bidrar til å forbedre luftkvaliteten i renoverte omgivelser.

remontowe1_edited.jpg

Før renovering

Hvis vi etter å ha fjernet gips, maling eller paneler har tvil om hvorvidt lukten vi kjenner vil trenge gjennom de nylig påførte overflatene av maling, gips, tapet eller paneler, bør vi gjennomføre ozonbehandling for å fjerne disse luktene fra veggene. Dette anbefales ikke bare for å frigjøre veggene fra lukt, men også for å redusere fuktighet. Hvis det er en tendens til muggvekst, vil ozon definitivt nøytralisere utviklingen.

cleaningroom-14_edited.jpg

Etter renovering

Den plagsomme lukten av lakk, lim, maling, løsemidler, impregneringsmidler og oljer blir fjernet en gang for alle.

815411_edited.jpg

Nyinnkjøpt bolig.

Lukten av byggematerialer og brukte midler kan enkelt fjernes ved å bruke vår ozoniseringsmetode. Den når hver overflate og etterlater den helt luktfri.

Fjern alle lukter etter renovering/oppussing og i nye boliger fullstendig samt med VOC - utslipp. Dette aldri kommer tilbake.

Ozonbehandling - en behandling flere fordeler

01.

Fjerner vonde lukter. Les mer

02.

Forebygger og fjerner vekst av mugg og sopp. Les mer

03.

Reduserer fuktighet. Les mer

04.

Nøytraliserer  VOC - utslipp. Les mer

05.

Fjerner allergener og mikroorganismer. Les mer

bottom of page